Hvem er jeg?

Rita heter jeg, og er fra den nordlige delen av Norge, nærmere bestemt Troms Fylke. Jeg har nå valgt å flytte til Finland for å følge drømmen om å være småbruker og sjølberga. Tanken, drømmen og målet er å dyrke en majoritet av det vi spiser selv, samt holde litt egne dyr for husholdet.

Jeg er nysgjerrig på de gamle tradisjoner, ikke minst er min interesse stadig stigende på dette med å høste og sanke fra naturen og tilberede til å spise. Jeg fisker også, og samboeren vil ha meg med på jakt etter fugl og hare også. Men det som er viktigst for meg er vel litt at det ikke skal gå tapt og forsvinne dette med å ta vare på det som er gratis rundt oss.

Tankene mine med denne bloggen er å dele sånt man kan lage selv. Det spiller ingen rolle om vi da snakker om å spinne garn av egen ull, strikke, hekle, brodere, utvinne tråd av ull, bomull og lin, plukke spiselig fra naturen og tilberede dette, dyrke selv og foredle hva man nå enn ramler over eller dyrker selv. Jeg vil lære, og så vise alt dette. Jeg er overhode ingen ekspert, men liker å tro jeg klarer meg ganske bra i hverdagen likevel. Dette er en offentlig dagbok på min reise for å gjenoppdage og lære gamle kunster.

Bli gjerne med på reisen!

Translate »